• دوشنبه / 08 اردیبهشت 1404 / 12:00
  • .
  • 3 دقیقه زمان مطالعه

●افتتاحیه ایران اکسپو ۲۰۲۵●ایران اکسپو، نقطه عطفی در روابط تجاری ایران در شرایط تحریم است

اتابک یکی از نقاط تمایز نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵ را با نگاه واقع‌بینانه‌به تفاهم‌نامه‌ها دانست و گفت: برخلاف سال‌ های گذشته که بسیاری از مذاکرات به امضای تفاهمنامه‌های فاقد پشتوانه اجرایی ختم می‌ شد، امسال سازوکارهای نظارتی دقیق‌تری پیش‌بینی شده‌است.

...

به گزارش خبرنگار ایران اکسپو، محمد اتابک در حاشیه افتتاح هفتمین نمایشگاه اکسپو در جمع خبرنگاران افزود: نمایشگاه بین‌المللی امسال ایران به میزبانی تهران، شاهد رونقی بی‌سابقه در مقایسه با دوره‌ های گذشته است.


وزیر صمت تصریح کرد: این رویداد تجاری که با حضور شرکت‌کنندگان از ۱۱۲ کشور جهان برگزار شده، به گفته ناظران اقتصادی می‌تواند نقطه عطفی در روابط تجاری ایران در شرایط تحریم باشد.


وی با بیان اینکه در تمام بخش‌ها شاهد حضور بخش خصوصی و بخش دولتی و تشکل‌های اتاق بازرگانی و صنایع و حتی تشکل‌ها از کشور مختلف در این نمایشگاه هستیم اضافه کرد: آنچه را که باید روی آن تکیه کنیم مقایسه نمایشگاه امسال با نمایشگاه‌های قبلی از لحاظ شرکت کننده و غنای برگزاری است.


وزیر صنعت، معدن، تجارت تصریح کرد: برخلاف دوره‌های قبلی که نمایشگاه بیشتر حالتی تشریفاتی داشت، امسال شاهد حضور پررنگ تجار و شرکت‌های خارجی هستیم.


وی اظهار کرد: این حضور پررنگ به حدی است که بسیاری از کارشناسان از آن به عنوان "بزرگترین رویداد تجاری کشور در سال‌های اخیر" یاد می‌‌کنند.


نگاهی متفاوت به تفاهم‌نامه‌ها


اتابک یکی از نقاط تمایز نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵ را با نگاه واقع‌بینانه‌به تفاهم‌نامه‌ها دانست و گفت: برخلاف سال‌ های گذشته که بسیاری از مذاکرات به امضای تفاهمنامه‌های فاقد پشتوانه اجرایی ختم می‌ شد، امسال سازوکارهای نظارتی دقیق‌تری پیش‌بینی شده‌است.


وی تصریح کرد: در محل نمایشگاه، دفاتر ویژه‌ ای برای بررسی فنی و حقوقی قراردادها دایر شده تا از تبدیل شدن توافق‌ها به تعهدات عملیاتی اطمینان حاصل شود.


وی ادامه داد: به نظر می‌ رسد نمایشگاه امسال اکسپو ۲۰۲۵ در مسیر درستی قرار دارد، اما تحقق کامل این رویداد به پیگیری مستمر پس از نمایشگاه نیاز دارد.
وزیر صنعت تاکید کرد: موفقیت نهایی این رویداد زمانی محقق می‌ شود که آمار قراردادهای عملیاتی شده آن در ماه‌های آینده روندی صعودی را نشان دهد.


وزیر صمت افزود: با وجود فضای امیدوارکننده، چالش‌‌هایی نیز پیش‌رو است مسئله تأمین انرژی پایدار برای واحدهای تولیدی و جلوگیری از ناترازی در زنجیره تولید از جمله این موارد است.


اتابک افزود: سال گذشته که این اتفاق افتاد به لحاظ لطمه‌ای که به تولید و صنعت زد، دولت بسته‌ ای رو در دولت تصویب کرد که این بسته تمام تعهداتی که تولیدکنندگان بنگاه‌های اقتصادی داشتند، بخشی از ناترازی کاهش یافت تا حداقل برای صنایع قطعی برق کمتر صورت بگیرد.


به گفته وی، اکنون صنایع برای احداث نیروگاه‌ ها چه نیروگاه‌ های خورشیدی چه نیروگاه‌ های فسیلی وارد میدان شده‌اند و در همین رابطه، دولت برنامه‌های حمایتی جدیدی شامل تشویق صنایع به احداث نیروگاه‌های اختصاصی را در نظر گرفته است.


وزیر صمت درباره اختلال سامانه توسعه تجارت نیز گفت: از دیروز ظهر اختلالاتی که خارج از وزارت صمت بود روی سامانه وزارت صمت تاثیر گذاشته بود، مرتفع شده است.

 

انتهای پیام