- دوشنبه / 20 اسفند 1403 / 09:00
- .
- 3 دقیقه زمان مطالعه
هم افزایی با همسایگان راهبرد اصلی و نقشه راه دولت چهاردهم است
سفیر ایران در پاکستان گفت: تجارت و ارتباطات، دو ستون مهم اقتصاد جهانی و داخلی هستند که بر یکدیگر تاثیر و تاثر بسزایی دارند. حمل و نقل مطمئن و امن، تسهیل کننده تجارت پایدار است، از این رو سرمایه گذاری روی گذرگاه های مواصلاتی در دنیای کنونی ضروری، توجیه پذیر و زود بازده برای سرمایه گذاران این بخش است.

امیری مقدم گفت: در فضای رو به گذار کنونی، جامعه بین المللی با دو مفهوم جدید هم روبرو است؛ جنگ تعرفه ها و جنگ کریدورها، که دقیقا دو ستون اصلی اقتصاد را هدف قرار می دهد. آغاز جنگ تعرفه ها با هدف تاثیر گذاری بر چرخه تامین و ایجاد انقطاع در تعاملات تجاری کشورهای جنوب جهانی، تجارت بین الملل و متعاقبا معیشت صدها میلیون انسان را با تهدید مواجه می کند. از سوی دیگر، جنگ کریدورها، از طریق تعریف محورهای موازی، رقابت های مخرب، تهدید سازی از اقدامات توسعه ای کشورهای صلح طلب، توسل به تروریسم اقتصادی، ناامن سازی و بی ثبات سازی، روایج یافته است و همه این اقدامات با هدف تاثیر بر جنوب جهانی، قطع چرخه تامین و در یک کلام تداوم یکجانبه گرایی است که می تواند موجب اختلال در دستیابی به اهداف توسعه پایدار گردد.
وی تاکید کرد: موقعیت ممتاز جغرافیایی، ایران و پاکستان، نقش برجسته ای در اتصال شبکه گسترده کشورهای آسیایی و اروپایی دارند و از این منظر، توسعه زیرساخت های حمل و نقل و تقویت ارتباطات دو کشور حائز اهمیت است. زیرا زمینه مناسبات کشورهای منطقه را تسهیل می کند. ظرفیت گذرگاهی، تولید انواع کالا و مکمل بودن اقتصاد دو کشور ایران و پاکستان می تواند به چرخه تامین نیازهای دو جانبه و با سایر کشورها را فراهم کند. ایران دروازه ورود به منطقه اورآسیا و قفقاز، و پاکستان دروازه ورود به آسیای جنوبی و جنوب شرقی است. این دو ویژگی، ایران و پاکستان را از هر دو کشور همسایه دیگری متمایز می کند.
سفیر کشورمان ادامه داد: هزار کیلومتر مرز مشترک خشکی و دریایی، بازارچه ها و گذرگاه های مرزی، پیوستگی و چسبندگی متقابل، وجود جاذبه ها و ظرفیت ها، فرصت های گوناگونی را برای توسعه همکاری ها در زمینه مواصلات و تجارت، پیش روی ما قرار داده است. گذرگاه مرزی ریمدان - گبد و پیشین - مند با هدف تسهیل تردد روان و تقویت تجارت دوجانبه فعال شده و افتتاح گذرگاه و بازارچه های مرزی بیشتری هم در دستورکار است. با این حال موانعی بخصوص در بخش هماهنگی های اداری و لجستیکی وجود دارد که باید با هم اندیشی همه ما مرتفع شود.
امیری مقدم افزود: بندر چابهار ایران و بندر گوادر و کراچی در پاکستان از پتانسیل های زیادی برای تقویت ارتباط بین اقتصاد دو کشور و نیز اقتصاد همه کشورهای منطقه برخوردار هستند. نگرانی های راهبردی و ژئوپولیتیک برخی از کشور ها از ظرفیت این بنادر، باعث شده است که با توسل به اطلاعات اشتباه و پروپاگاندا، این دو بندر را به عنوان رقیب یکدیگر معرفی کنند. این در حالی است که بر اساس کلیه شاخص های اقتصادی، زمین شناسی و حتی راهبردی، این دو بندر کاملا در تداوم یکدیگر و مکمل همدیگر هستند.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از هر طرحی که زمینه همگرایی میان کشورها را تقویت، و پیوندهای صلح و دوستی میان ملت ها را تحکیم نماید و موجب توسعه و شکوفایی اقتصادی منطقه بشود، پشتیبانی می کند. به همین دلیل، کشورم همواره ابتکار یک کمر بند – یک راه و طرح های وابسته به آن در راستای همین سیاست ارزیابی نموده و از آن استقبال کرده و آمادگی خود را برای مشارکت در این طرح ها اعلام نموده است.
سفیر ایران و پاکستان گفت: همکاریهای دو کشور همسایه، همگام با تعاملات چندجانبه با سایر کشورهای برادر و دوست از جمله چین، ترکیه، عربستان سعودی و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس، می تواند یک منظومه قدرتمند ژئواکونومیک متشکل از منابع و ذخایر بی بدیل جهان، نیروی کار و منابع انسانی متخصص و فناوری های پیشرفته را برای توسعه پایدار در کل منطقه و تامین و امنیت دسته جمعی، گرد هم بیاورد.
انتهای پیام